Спектр поглощения тонких пленок KPb₂Cl₅ - Юнакова, О.Н.; Милославский, В.К.; Коваленко, Е.Н.; Коваленко, В.В. (Физика низких температур, 2015)
Исследован спектр поглощения тонких пленок KPb₂Cl₅ в области спектра 2–6 эВ и температурном интервале 90–520 К. Установлено, что низкочастотные экситонные состояния локализованы в подрешетке соединения, содержащей ионы Pb²⁺, относятся к экситонам промежуточной связи и носят двумерный характер. Досліджено спектр поглинання тонких плівок KPb₂Cl₅ в області спектру 2–6 еВ і температурному інтервалі 90–520 К. Установлено, що низькочастотні екситонні стани локалізовані в підгратці сполуки, яка містить іони Pb²⁺, відносяться до екситонів проміжного зв’язку та мають двовимірний характер. The absorption spectrum of KPb₂Cl₅ thin films is studied in the spectral range of 2–6 eV within the temperature interval 90–500 K. It is found that the lowfrequency exciton states are localized in a sublattice of the compound containing Pb²⁺ ions. These excitons are the excitons of intermediate coupling and are of two-dimensional nature.