Об’єктивізація концепції “довічного” супроводу зони відчуження, наявність та необхідність подолання людського фактора в супроводі ядерних підприємств та установок - Дряпаченко, І.П. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2005)
Пропонуються концептуальні ідеї та підхід щодо розробки регламенту довгострокового супроводу ядерно-технологічних об’єктів та їх впливу на оточуюче середовище спадкоємною діяльністю декількох поколінь виконавців. Предлагаются концептуальные идеи и подходы к разработке регламента долгосрочного информационно-технологического сопровождения ядерных установок и их влияния на окружающею среду несколькими поколениями исполнителей The concept ideas and approach to this regalement design for the installations accompaniment by the inherited activity of the some performer generations are proposed in this submission.