Обґрунтування критеріїв оцінки радіаційної безпеки у військах - Чеканова, І.В. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2005)
Надається обґрунтування критеріїв оцінки радіаційної безпеки на об’єктах Міністерства оборони України. Розглядаються можливості щодо підтримки соціально-економічного розвитку й екологічної обстановки в регіоні. Розглядається негативний вплив радіації на людину. Пропонуються методи для підтримки стану мінімального ризику в регіоні. Дается обоснование критериев для оценки радиационной безопасности в войсках. Предлагаемый подход способствует улучшению уровня социально-экономического развития и экологической обстановки в регионе. Рассматривается негативное влияние радиации на человека. Предлагаются методы для поддержки состояния минимального риска. The substantiation of criteria for an estimation of radiating safety in armies is given. The offered approach promotes improvement of a level of socio economic development and ecological conditions in region. The negative influence of radiation on the man is considered. The methods for support of a condition of the minimal risk are offered.