Механизмы биологического усиления у растений и микроорганизмов в норме и патологии - Михеев, А.Н.; Шилина, Ю.В.; Гуща, Н.И. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2005)
Рассмотрена роль механизмов биологического усиления в развитии и функционировании биологических объектов различных уровней структурно-функциональной организации. Показано важное участие этих механизмов в процессах реагирования биосистем на экстремально высокие уровни экзогенных стрессоров. Розглянута роль механізмів біологічного посилення в розвитку та функціонуванні біологічних об’єктів різних рівнів структурно-функціональної організації. Показано важливу участь цих механізмів у процесах реагування біосистем на екстремально високі рівні екзогенних стресорів. The role of biological enhancement mechanisms in development and functioning of biological objects at various levels of structural-functional organization is considered. The important participation of these mechanisms in biosystem reaction on extreme high levels of exogenous stressors is shown.