Застосування байєсівських підходів до поєднання інформації під час оцінки рівня екологічної безпеки АЕС - Носовський, А.В.; Печериця, О.В. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2005)
Представлено результати технічної оцінки матеріалів звітів з аналізу безпеки АЕС України з висвітленням проблематики використання специфічних та узагальнених даних з надійності тепломеханічного обладнання систем АЕС. Наведено стислий огляд теоретичних джерел щодо застосування байєсівських підходів до поєднання специфічних та узагальнених даних і показано перспективність використання зазначених підходів з метою підвищення точності виконання оцінок екологічного ризику від експлуатації АЕС. Представлены результаты технической оценки отчетов по анализу безопасности АЭС Украины с акцентом на проблематику использования специфических и обобщенных данных по надежности тепломеханического оборудования АЭС. Приведен краткий обзор теоретических источников, описывающих байесовские подходы по объединению специфических и обобщенных данных и показана перспективность использования указанных подходов для повышения точности выполнения оценок экологического риска от эксплуатации АЭС. Results of Ukrainian NPP Safety analysis reports technical review are presented with emphasising on the problematic areas related to using of specific and generic data on NPP equipment reliability. Brief review of theoretical sources being describing the Bayesian approaches for specific and generic data combining is implemented. Advantages of those approaches are described in order to enhance the accuracy of assessment of ecological risk from NPP operation.