Методика визначення питомої активності ¹³⁷CS в грунтах за даними спектрометричного гамма-каротажу свердловин - Скорбун, А.Д.; Панасюк, М.І.; Павлюченко, М.І. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2005)
Проаналізовано можливість використання вимірювання інтенсивності лінії ¹³⁷Cs для оцінки питомої активності грунтів навколо свердловини, в якій виконується гамма-каротаж. Показано, що контроль за інтенсивністю прямої (нерозсіяної) компоненти гамма-випромінювання дає змогу позбутися невизначеностей, пов’язаних з вимірюванням комптонівської компоненти гамма-поля в свердловині й таким чином підвищити точність результатів.