Загальносистемні принципи забезпечення надійного та безпечного генерування електроенергії на АЕС України - Федоренко, Г.М.; Виговський, В.І.; Кенсицький, О.Г. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2005)
Проаналізовано основні проблеми експлуатації електротехнічного обладнання енергоблоків АЕС, що пов’язані зі структурою генеруючих потужностей та існуючою схемою ліній електропередач Об’єднаної енергосистеми України. Визначено напрямки забезпечення надійного та безпечного генерування електроенергії на АЕС – оптимізація структури потужностей та впровадження принципово нового електротехнічного обладнання. Проанализированы основные проблемы эксплуатации электротехнического оборудования энергоблоков АЭС, связанные со структурой генерирующих мощностей и существующей схемой линий электропередачи Объединенной энергосистемы Украины. Определены направления обеспечения надежного и безопасного генерирования электроэнергии на АЭС – оптимизация структуры мощностей и внедрение принципиально нового электротехническое оборудования. The major problems of the electrical equipment exploitation at the nuclear power plants (NPP) have been analyzed, with an account of generation structure and the transmission lines configuration of the All-Ukrainian Power System. Directions have been elaborated to provide a secure and reliable NPP generation via optimization of the power facilities’ structure and the introduction of inherently new equipment.