До обгрунтування нормативних вимог оцінки граничних станів елементів бетонних і залізобетонних конструкцій з використанням методів механіки руйнування - Богдан, С.Ю. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2005)
Запропоновано метод до оцінки граничного стану бетонних і залізобетонних конструкцій з використанням методів механіки руйнування. Показано перспективність даного напрямку досліджень. Обґрунтовується необхідність урахування даного методу в нормативних документах при оцінці граничних станів бетонних та залізобетонних конструкцій, які мають експлуатаційні дефекти. Предложен метод к оценке предельного состояния бетонных и железобетонных конструкций с применением методов механики разрушения. Показана перспективность данного направления исследований. Обосновывается необходимость учета данного метода в нормативных документах при оценке предельных состояний бетонных и железобетонных конструкций, имеющих эксплуатационные дефекты. The approach to assessment of ultimate state of the concrete and reinforced concrete structures applying fracture mechanics methods was suggested. It is demonstrated a prospect of this direction of researches. The necessity of the approach considering in normative documents for assessment of ultimate states of the concrete and reinforced concrete structures having operational damages was substantiated.