Особливості клітинного складу периферичної крові та імунного статусу людини в умовах перебування в Антарктиці - Стежка, В.А.; Моісеєнко, Є.В.; Дмитруха, Н.М.; Білько, Т.О.; Бакуновський, О.М. (Український антарктичний журнал, 2003)
Проведена оцінка якості індивідуальної адаптації 22 кандидатів на довгострокове перебування в Антарктиці у 2001-2002 рр. та 11 учасників експедиції в ранньому періоді адаптації (2 тижні) до нового соціо-екологічного середовища на Українській антарктичній станції Академік Вернадський та через рік після повернення зимівників в Україну . Assessment of individual adaptation of 22 pretenders for long-term contract work in Antarctic in 2001-2002 and 11 winterers in early adaptation period (for 2 weeks) to new social-ecological environment in Akademik Vernadsky and after return from the station in a year was carried out.