«Золота фортуна» — найвища сходинка до міжнародного визнання (Інститут проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, 2010)
Національна Академія наук України проводить церемонію вшанування заслуг видатних особистостей та організацій в багатьох країнах світу. Всеукраїнський захід Міжнародного академічного рейтингу «Золота Фортуна» відбувся у Києві 19 березня 2010 року.