Пам'яткознавство: основні напрями досліджень - Гріффен, Л.О.; Титова, О.М. (Сіверщина в історії України, 2016)
Стаття присвячена визначенню кола питань, що входять
до компетенції теоретичного пам’яткознавства як науки.
Розглянуті об’єкт та предмет пам’яткознавства, а також
завдання пам’яткознавства щодо вивчення окремих видів
об’єктів культурної спадщини і їх використання в сучасному
культурному контексті. Статья посвящена определению круга вопросов, входящих
в компетенцию теоретического памятниковедения как
науки. Рассмотрены объект и предмет памятниковедения,
а также задачи памятниковедения по изучению отдельных
видов объектов культурного наследия и их использования в
современном культурном контексте. The article is devoted to the defi nition of the range of issues
within the competence of the theoretical monumentology as a
science. We consider the object and subject of monumentology and
monumentology task of studying individual types of cultural heritage
and its use in the contemporary cultural context.