Територіальний підхід збереження культурної спадщини - Звіряка, А.І. (Сіверщина в історії України, 2016)
Стаття присвячена територіальному підходу збереження культурної спадщини. З’ясовано основні підходи щодо комплексної територіальної охорони культурної спадщини України. Статья посвящена территориальному подходу сохранения культурного наследия. Выяснены основные подходы комплексной территориальной охраны культурного наследия Украины. The article is devoted to the territorial approach of preserving cultural heritage. The basic approaches to integrated territorial protection of the cultural heritage of Ukraine.