Проблеми охорони культурної спадщини м. Рахова Закарпатської області - Томілович, Л.В.; Єрзіна, І.В. (Сіверщина в історії України, 2016)
Стаття присвячена дослідженням історико-культурної
спадщини м. Рахова Закарпатської області. Метою дослідження
було обстеження об’єктів культурної спадщини міста, що
перебувають на державному обліку, а також виявлення тих
об’єктів, що мають історичну, архітектурну, культурну
цінність та заслуговують взяття на державний облік. Статья посвящена исследованию историко-культурного
наследия г. Рахова Закарпатской области. Целью исследования
было обследование памятников города, находящихся на государственном учете, а также выявление объектов, имеющих
историческую, архитектурную, культурную ценность, которые заслуживают постановки на государственный учет. The article investigates the historical and cultural heritage
of Rakhiv Zakarpattia region. The aim of the study was to survey
monuments of the city in the state register, to identify the objects of
historical, architectural, cultural value deserving inclusion to the
state register.