Дослідження городищ на території Путивльського та Кролевецького районів у 2012–2014 рр. - Каравайко, Д.В.; Плаксіна, О.В. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті стисло викладені результати археологічних
досліджень городищ раннього залізного віку на території
Путивльського та Кролевецького районів. У результаті
досліджень отримано нові матеріали раннього залізного віку,
виявлено два різні типи кераміки І тис. до н. е., що дозволяє
ставити питання про співіснування або асинхронність двох
культур – юхнівської лісної та скіфоїдної лісостепової. В статье кратко изложены результаты археологических
исследований городищ раннего железного века на территории
Путивльского и Кролевецкого районов. В результате исследований получены новые материалы раннего железного века, выявлены два разных типа керамики I тыс. до н. э., что позволяет
ставить вопрос о сосуществовании или асинхронности двух
культур – юхновской лесной и скифской лесостепной. The article presents the results of the sites of ancient settlements
dating back to the early iron age on the territory of Putivl and
Krolevets regions. The new artifacts of the Early Iron Age have
been found, two different types of ceramics of the Ith B.C. have been
discovered. The results of the research rise the question coexistence
or asynchrony of the two cultures – forest yuhnivska and foreststeppe
scythian cultures.