Маловідомі факти до біографії Павла Голландського – архітектора родини Терещенків - Мокроусова, О.Г. (Сіверщина в історії України, 2016)
Стаття присвячена маловідомим аспектам біографії
видатного українського архітектора, педагога, дослідника
та охоронця пам’яток. На невідомих архівних джерелах
висвітлюється малодосліджений київський період його
життя і творчості, розкривається участь у проектуванні
деяких архітектурних об’єктів Києва та уточнюється наявна
інформація про побудовані ним будівлі. Статья посвящена малоизвестным аспектам биографии
выдающегося украинского архитектора, педагога, исследователя и защитника памятников. На основе неизвестных архивных источников освещается малоисследованный киевский период его жизни и творчества, раскрывается участие в проектировании некоторых архитектурных объектов Киева и уточняется имеющаяся информация о построенных им зданиях. The article is dedicated to the badly known facts of the biography
of the famous Ukrainian architect, pedagogue, researcher and guard
of the monuments. Using the unknown archival soursers, the period
of his life and work in Kyiv is shown. Also, the author discovers the
role of P.Hollandsky in designing some archіtectural objects and
points to the information about built edifi ces.