Вишневецький палацовий ансамбль як елемент європейських політичних практик XVIII ст. - Шиян, Л.М. (Сіверщина в історії України, 2016)
Відновлення історико-архітектурних пам’яток, які зазнали великих втрат, потребує проведення синтетичної реконструкції з урахуванням розуміння інтелектуального та візуального досвіду епохи, який не охоплюється мистецтвознавчими категоріями. У статті розглядаються нові методологічні підходи до відтворення змісту Вишневецького палацового ансамблю XVIII ст. з позицій європейських політичних практик. Восстановление памятников архитектуры, имеющих большие потери, требует проведения синтетической реконструкции с учетом понимания интеллектуального и визуального опыта эпохи, который не охватывается искусствоведческими категориями. В статье рассматриваются новые методологические подходы к воспроизведению содержания Вишневецкого дворцового ансамбля XVIII в. с позиций европейских политических практик. Proceeding in historical and architectural monuments, that bore severe losses, needs realization of synthetic reconstruction taking into account understanding of intellectual and visual experience of epoch, that is not embraced by study of art categories. In the article the new methodological going is examined near the recreation of maintenance of Vyshnevetskyi Palace complex of the XVIII-th centurу from positions of European political practices.