Нові пам'ятки середньодніпровської культури північно-східної України - Гордієнко, Р.О. (Сіверщина в історії України, 2016)
У запропонованій статті вводяться до наукового обігу
матеріали шести нових пам'яток середньодніпровської
культури північно-східної України. Ареал побутування культури
розширюється на північ до басейну Псла. В предлагаемой статье вводятся в научный оборот
материалы шести новых памятников среднеднепровской
культуры северо-восточной Украины. Ареал распространения
культуры расширяется на север до бассейна р. Псёл. The article is devoted to publishing the materials on six new
objects of the Middle Dnieper culture in the northeastern Ukraine.
The culture area extends south to the basin of the river Psel.