Вишгород та вишгородці у творах Борисоглібського циклу - Бібіков, Д.В. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті розглядаються дані про місто Вишгород,
наявні у давньоруській житійній літературі. Підсумовуються
відомості творів Борисоглібського циклу щодо історичної
топографії та соціальної структури Вишгорода, реконструюються окремі події історії міста. Особлива увага приділяється питанням політичної та церковної організації. В статье рассматриваются данные о городе Вышгород,
имеющиеся в древнерусской житийной литературе. Обобщаются ведомости произведений Борисоглебского цикла, касающиеся исторической топографии и социальной структуры
Вышгорода, реконструируются отдельные события истории
города. Особенное внимание уделяется вопросам политической
и церковной организации. The article considers the information about Vyshgorod city,
which is available in hagiography of Old Rus. The information from
writings of Borisohlibian cycle is summing up according to historical
topography and social structure of Vyshgorod, certain events from
city’s history are being reconstructed. Particular attention is given
to political and church organization issues.