Св. Никандр, св. Стратонік чи св. Ієрон? (до проблеми атрибуції фрескового образу в південній внутрішній галереї Софії Київської) - Корнієнко, В.В. (Сіверщина в історії України, 2016)
Стаття присвячена атрибуції на підставі іконографічних
та епіграфічних даних однофігурного фрескового образу
святого воїна-мученика, що розташований на північному
схилі арки-переходу між внутрішніми західною та південною
галереями Софії Київської. Статья посвящена атрибуции на основании
иконографических и эпиграфических данных однофигурного
фрескового образа святого воина-мученика, расположенного на
северной стороне арки-перехода между внутренними западной
и южной галереями Софии Киевской. In the article on the basis of iconographic and epigraphic data
is attributed a single - personal fresco image of a holy warrior and
martyr, located at the northern slope of the arch-transition between
the inner western and southern galleries of the St. Sophia in Kyiv.