Пічні кахлі XVII–XVIII ст. з розкопок на Печерську - Фінадоріна, Д.В. (Сіверщина в історії України, 2016)
Стаття вводить до наукового обігу знахідки пічних
кахлів XVII–XVIII ст., здобутих під час археологічних
досліджень по вул. Цитадельній. Ці матеріали доповнюють
колекцію кахлів, сформовану в результаті багаторічних
досліджень Києво-Печерської лаври та сусіднього
Вознесенського монастиря XVI–XVII ст. Статья вводит в научное обращение печные изразцы
XVII–XVIII в., найденные во время археологических исследований по ул. Цитадельной. Эти материалы дополняют коллекцию изразцов, сформированную в результате многолетних исследований Киево-Печерской лавры и соседнего Вознесенского монастыря XVI–XVII ст. The article is devoted to the publication of the fi nds of the stove
tiles of XVII–XVIII centuries, obtained during archaeological researches
for the Citadelna street. These materials complement collection
of tiles, formed as a result of long-term researches of the Keiv-
Pechersk Lavra and nearby Voznesenski monastery of XVI–XVII.