Особенности теплоемкости квазиодномерного магнетика β-TeVO₄ - Савина, Ю.А.; Блудов, А.Н.; Пащенко, В.А.; Гнатченко, С.Л.; Zajarniuk, T.; Gutowska, M.U.; Szewczyk, A.; Lemmens, P.; Berger, H. (Физика низких температур, 2015)
Изучена температурная зависимость теплоемкости СР(Т) квазиодномерной магнитной системы β-TeVO₄
в нулевом магнитном поле в температурном интервале 0,1 К ≤ Т ≤ 300 К. На зависимости СР(Т) обнаружены фазовые переходы при температурах 4,65, 3,28 и 2,32 К. Установлено, что при температуре
TN = 4,65 К происходит фазовый переход из парамагнитного в антиферромагнитное состояние. Проведено теоретическое описание температурной зависимости теплоемкости. Вивчено температурну залежність теплоємності СР(Т) квазіодновимірної магнітної системи β-TeVO₄
в нульовому магнітному полі в температурному інтервалі 0,1 К ≤ Т ≤ 300 К. На залежності СР(Т) було
виявлено фазові переходи при температурах 4,65, 3,28 та 2,32 К. Встановлено, що при температурі
TN = 4,65 К відбувається фазовий перехід з парамагнітного в антиферомагнітний стан. Проведено теоретичний опис температурної залежності теплоємності. Temperature dependence of specific heat CP(T) of
quasi-one-dimensional magnetic system β-TeVO₄ at
zero magnetic field in the temperature range
0.1 K ≤ T ≤ 300 K is studied. The phase transitions on
dependence CP(T) at temperatures 4.65, 3.28 and 2.32
K have been detected. It was found, the phase transition
from the paramagnetic to the antiferromagnetic
state occurs at TN = 4.65 K. The theoretical description
of the temperature dependence of the specific heat has
been obtained.