Электромагнитные исследования в районе обсерватории Академик Вернадский - Логвинов, И.М.; Тарасов, В.Н.; Ладанивский, Б.Т. (Український антарктичний журнал, 2006)
На обс.Вернадський та на островах Берселот і Піттерман за даними спостережень варіацій геомагнітного поля отримано частотні характеристики магнітоваріаційних параметрів Сu та Cv в діапазоні періодів від 36 до 10800 с. Згідно одномірної інверсії даних МТЗ, в обс.ВРН в геоелектричному розрізі регіону відсутні провідні об’єкти в земній корі та верхній мантії. Результати двовимірного моделювання вздовж профілю, що перетинає Антарктичний півострів дозволяють застосувати методику проведення експериментальних досліджень, за допомогою яких можливо виявити геоелектричні неоднорідності в будові земної кори та верхньої мантії регіону. On the data of supervision of variations of a geomagnetic field of the induction arrows Сu and Cv in in the period range 36 to 10800 s with on observatories VRN and nearby islands Berthelot, Pitterman are received. According to one-dimensional inversion of the data MTS in obs.VRN in a geoelectrical section of region there are no well conducting objects in bottoms crust and upper mantle. The results carried out 2D of modeling along a profile crossing the Antarctic peninsula allow to offer a technique of realization of experimental supervision, with which help it is possible to reveal of geoelectrical heterogeneity in a structure crust and upper mantle of the region.