On Fluctuations of a Nonmonotone Marked Point Process - Dshalalow, J.H.; Robinson, R. (Інститут проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, 2010)
The present article investigates a bivariate recurrent process, which can describe the behavior of a nonmonotone financial instrument observed at random times. We are able to find explicitly the joint distribution of the highest value of the instrument prior to its first drop using a game-theoretic approach. Исследован бивариантный рекуррентный процесс, с помощью которого можно описать поведение немонотонного финансового инструмента, наблюдаемое в случайные моменты времени. С использованием теоретико-игрового подхода явно определено объединенное распределение наибольшей величины инструмента, предшествующей его первому падению. Досліджено біваріантний рекурентний процес, за допомогою якого може бути описане поводження немонотонного фінансового інструмента, що спостерігається у випадкові моменти часу. З використанням теоретико-грального підходу явно визначено об’єднанe розподілення найбільшої величини інструмента, що передує його першому падінню.