Оцінка та диференціація рухів земної кори Антарктиди - Третяк, К.Р.; Голубінка, Ю.І. (Український антарктичний журнал, 2006)
За результатами повторних GPS спостережень на території Антарктики виконано оцінку та диференціацію рухів земної поверхні на глобальному (Антарктична плита), регіональному (Антарктичний півострів) та локальному (архіпелаг Аргентинські острови) рівні. По результатам повторных GPS-наблюдений на территории Антарктики выполнены оценка и дифференциация движений земной поверхности на глобальном (Антарктическая плита), региональном (Антарктический полуостров) и локальном (архипелаг Антарктические острова) уровне. By results of repeated supervision in Antarctic Region the estimation and differentiation movements of a terrestrial surface at global (Antarctic plate), regional(Antarctic peninsula) and local (Argentina islands) levels is executed