Аналіз магнітудної чутливості сейсмічного комплексу, встановленого на УАС Академік Вернадський для сейсмічних подій з району Сандвічевих островів - Ващенко, В.М.; Гордієнко, Ю.О.; Шапка, В.М.; Каплаушенко, В.М.; Лящук, О.І. (Український антарктичний журнал, 2006)
У статті розглядаються результати аналізу магнітудної чутливості сейсмічного комплексу, встановленого на українській антарктичній станції Академік Вернадський. Введено поняття магнітудного порогу як оцінки можливості виявлення сейсмічних подій з певного регіону. Представлен результати аналізу магнітудної чутливості для району Сандвічевих островів. В статье рассматриваются результаты анализа магнитудной чувствительности сейсмического комплекса, установленного на УАС Академик Вернадский. Введено понятие магнитудного порога как оценки возможности выявления сейсмических событий из определенного региона. Представлены результаты анализа магнитудной чувствительности для района Сандвичевых островов. The results of the analysis of sensitivity magnitude of a seismic complex established at Verrnadsky station are considered. The concept of a threshold magnitude, as a rating of an opportunity of revealing of seismic events from concrete region is entered. The results of the analysis of sensitivity magnitude for Sandwich Islands area are given.