Молекулярно-біологічні маркери для аналізу генетичної мінливості популяції пінгвінів Дженту (Pygoscelis Papua) з Антарктичного півострова - Драницина, A.С.; Телегеєв, Г.Д.; Дибков, М.В.; Чумаченко, І.Н.; Безруков, В.Ф. (Український антарктичний журнал, 2006)
Проведено оцінку молекулярно-генетичного поліморфізму особин ослиного пінгвіна – дженту (Pygoscelis papua) за маркерами RAPD та визначено максимальну (приблизно 9000 п.н.) і середню довжину теломер особин пінгвінів даного виду приблизно 6300±1256 п.н. для дорослих особин та 8100±828,4 п.н. для пташенят. Проведена оценка молекулярно-генетического полиморфизма особей ослиного пингвина – дженту (Pygoscelis papua) по маркерам RAPD и определена максимальная (приблизительно 9000 п.н.) и средняя длина теломер особей пингвинов этого вида приблизительно 6300±1256 п.н. для взрослых особей и 8100±828,4 п.н. для птенцов. The estimation of genetic polymorphism of Gentoo penguin (Pygoscelis papua) by RAPD markers has been carried out. RAPD analysis was used to examine the extent of genetic polymorphism in two populations of Gentoo penguin (Pygoscelis papua) from Antarctic Islands (Petermann and Livingston). RAPD-PCR analysis was carried out as the modified method of Operon.