Вплив особистості Карла ХІІ на політичні події Сіверщини в 1708–1709 роках - Філіпова, Г.В. (Сіверщина в історії України, 2016)
Стаття присвячена особистості шведського короля
Карла ХІІ та впливу її особливостей на формування напрямку
українського походу через Сіверщину. Проаналізовано новітні
тенденції у висвітленні психологічних особливостей Карла ХІІ у шведській історичній науці. Статья посвящена личности шведского короля Карла ХІІ
и влиянию ее особенностей на формирование направления
украинского похода через Северщину. Проанализированы
новейшие тенденции в освещении психологических особенностей Карла ХІІ в шведской исторической науке. The article is devoted to the personality of Swedish king
Charles XII and its infl uence on the formation of the Ukrainian
campaign direction through Siverschyna. Analyzes the latest trends
in the coverage of Charles XII’s psychological characteristics in
Swedish historiography.