Монетні скарби початку ХVІІІ ст. з території Лівобережної України - Шерстюк, В.В. (Сіверщина в історії України, 2016)
У дослідженні характеризуються монетні скарби,
тезавровані на початку ХVІІІ ст. Картографування їх знахідок
співпадає з місцем основних військових кампаній 1708–1709 рр.,
що дозволяє віднести їх депозитування саме до означеного вузького періоду. В исследовании характеризуются монетные клады,
тезаврованые в начале XVIII века. Картографирование их
находок совпадает с местом основных военных действий 1708–
1709 гг., что в целом позволяет отнести их депозитирование именно к указанному узкому периоду. The study analyzed coin treasures, latent in the beginning XVIII
century. Their location coincide with the place of the main hostilities
1708–1709 years. Thus they can be attributed to this narrow date.