Вихованці Києво-Могилянської академії в житті Глухова та Глухівщини - Мицик, Ю.А. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті наводяться дані про вихованців Києво-Могилянської академії – уродженців Глухова, Глухівщини і тих, хто діяв у Глухові. Підкреслюється велика роль Глухова ХVІІ – XVІІІ ст. як важливого культурного, церковного і політичного центру Гетьманщини. В статье приводятся данные о воспитанниках Киево- Могилянской академии – уроженцев Глухова, Глуховщины и тех, чья деятельность связана с Глуховом. Подчеркивается большая роль Глухова ХVІІ–ХVІІІ ст. как важного культурного, церковного и политического центра Гетманщины. Data on pupils of Kyiv-Mohylianska academy are provided in article – natives of Hlukhiv and Hlukhiv district and those whose activity is connected with Hlukhiv. The big role of Hlukhiv of XVІІ- XVІІІ centuries as important cultural, church and political center of Hetmanate is emphasized.