Нові документи до історії церковного життя Глухова козацьких часів (за матеріалами Інституту рукопису Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського) - Мицик, Ю.А.; Тарасенко, І.Ю. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті подається огляд архівних документів і матеріалів, пов’язаних з церковним життям Глухова козацьких часів. Доведено, що зібрання Інституту рукопису Національної бібліотеки ім. В.І. Вернадського хоча й поступаються зібранням Центрального державного історичного архіву України у Києві, однак містять у собі важливі, часом навіть унікальні, матеріали, без яких не можна відтворити повноцінну картину церковного життя міста. В статье дается обзор архивных документов и материалов, связанных с церковной жизнью Глухова казацких времен. Доказано, что собрание Института рукописи Национальной библиотеки им. В.И. Вернадского хотя и уступает собранию Центрального государственного исторического архива Украины в Киеве, однако содержат в себе важные, порой даже уникальные, материалы, без которых нельзя воспроизвести полноценную картину церковной жизни города. This article provides an overview of archival documents and materials related to church life of Hlukiv in Cossack times. Proved that the collection of the Institute of Manuscripts of the National Library named after V.I Vernadsky though inferior collection of the Central State Historical Archive of Ukraine in Kiev, but contain important, sometimes unique materials, without which it can not reproducea full picture of the church life of the city.