Глухівська пожежа 1784 р. у свідченнях очевидців та потерпілих - Галь, Б.О. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті зроблена спроба реконструювати перебіг подій під час великої глухівської пожежі 7 серпня 1784 р. До наукового обігу введено низку діловодних документів. В статье сделана попытка реконструировать ход событий во время большого глуховского пожара 7 августа 1784 г. В научный оборот вводятся делопроизводственные материалы. The article attempts to reconstruct the course of events during the great fire of Нlukhіv on 7 August 1784. Correspondence is entered in the scientifi c revolution.