Діяльність етнічних організацій допомоги біженцям в роки Першої світової війни (на матеріалах Сумщини) - Рожкова, Л.І. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті досліджуються основні напрями та форми
діяльності етнічних організацій допомоги біженцям у роки
Першої світової війни. Особливу увагу приділено діяльності
польських та єврейських благодійних організацій, що діяли на теренах Сумщини у зазначений період. В статье исследуются основные направления и формы
деятельности этнических комитетов помощи беженцам в годы
Первой мировой войны. Особое внимание уделено деятельности польских и еврейских благотворительных организаций, которые функционировали на территории Сумщины в указанный период. In article the main directions and forms of activity of ethnic
committees of the help to refugees in the years of World War I are
investigated. Particular attention is paid to the activities of Polish
and Jewish charitable organizations acting on the territory of Sumy
region in this period.