Формування структури виконавчої влади за Української Центральної Ради. Історичний аспект - Грибенко, О.М. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті розкриваються особливості формування структури виконавчого органу влади Генерального Секретаріату в
період Української Центральної Ради (червень 1917 – квітень
1918 рр.). Досліджено етапи формування та особливості
взаємодії виконавчого органу влади з українським парламентом. Проаналізовано процес формування вищих органів влади, який ґрунтувався на ідеї побудови власної державності. В статье раскрываются особенности формирования
структуры исполнительного органа власти Генерального
Секретариата в период Украинской Центральной Рады (июнь
1917 – апрель 1918 гг.) Исследованы этапы формирования
и особенности взаимодействия исполнительного органа
власти с украинским парламентом. Проанализирован процесс
формирования высших органов власти, который основывался
на идее построения собственной государственности. The article reveals the peculiarities of the structure of the
executive authority of the General Secretariat in the period of the
Ukrainian Central Rada (June 1917 – April 1918.) Studied the
stages of formation and interaction of the executive authority of the
Ukrainian parliament. It analyzes the process of formation of the
higher authorities, which was based on the idea of building their
own statehood.