Петлюрівець Пилип Ващенко - Кириєвський, В.Д. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті на основі архівних матеріалів, фотодокументів та авторських публікацій аналізується революційна антибільшовицька діяльність на теренах Сіверщини петлюрівця Пилипа Ващенка. В статье на основе архивных материалов, фотодокументов и авторских публикаций анализируется революционная антибольшевистская деятельность на территории Северщины петлюровца Филиппа Ващенко. The article, based on archival material, photographic documents and copyright publications analyzed the revolutionary anti-Bolshevik activity in the territory of Siverschyna of Petlurites Philip Vashchenko.