Селянство Глухівщини в Українській революції 1917–1921 рр. - Еткіна, І.І. (Сіверщина в історії України, 2016)
Стаття присвячена сприйняттю селянством
Глухівського повіту Чернігівської губернії подій Української
революції 1917–1921 рр. Простежуються внутрішні мотиви ставлення селян до політичних режимів і сил, що брали
участь в боротьбі за владу в даний період. Статья посвящена восприятию крестьянством Глуховского уезда Черниговской губернии событий Украинской революции 1917–1921 гг. Прослеживаются внутренние мотивы
отношения крестьян к политическим режимам и силам, которые принимали участие в борьбе за власть в данный период. The article is devoted to perception of the peasantry events
of Ukrainian revolution in Hlukhiv county of Chernihiv provins in
1917–1921. Internal reasons of peasants’ relations are traced to the
political modes and forces which took part in a straggle for power
in this period.