Поїздка М.Ф. Біляшівського до Глухова у 1901 році - Константинов, В.О.; Жарикова, С.Ю. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті подані факти зі звіту дійсного члена
Товариства Нестора Літописця при Київському університеті
св. Володимира з 1887 р. Миколи Федоровича Біляшівського,
який відвідав Глухів у 1901 р. з метою виявлення пам’яток української старовини. В статье наведены факты из отчета действительного
члена Общества Нестора Летописца при Киевском
университете Св. Владимира с 1887 года Николая
Федотовича Беляшевского в Глухов в 1901 году с целью выявления памятников украинской старины. The article highlights the facts from the report of the actual
member of Historical Society of Nestor the Chronicler at Saint
Vladimir University in Kiev Mykola Fedotovych Biliashivskii since
1887 year and his trip to Hlukhiv in 1901 year with the aim of detection of ancient monuments.