Промисловість Чернігова у 1920-х рр.: структури споживання та соціокультурний простір - Непотенко, І.В. (Сіверщина в історії України, 2016)
Стаття присвячена характеристиці кустарної промисловості Чернігова у перше десятиріччя діяльності радянської влади. Розкрито особливості її функціонування та вплив на розвиток міського середовища і побутування його мешканців, а також співіснування в соціокультурному просторі Чернігова. Статья посвящена характеристике мелкой промышленности в первое десятилетие деятельности советской власти. Раскрыто особенности ее функционирования и влияние на развитие местной среды и повседневности его жителей, а также сосуществование в социокультурном пространстве Чернигова. The article is devoted to the characteristics of the small industry in the first decade of the Soviet power. The features of its functioning and the impact on the urban environment, the everyday life of its inhabitants and the sociocultural coexistence in space of Chernihiv are shown.