Є.Ю. Спаська та її методика обробки матеріалів з масового народного мистецтва - Луговик, Т.В. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті досліджено процес формування методологічних
засад видатної дослідниці та музейника Є.Ю. Спаської.
Визначено сутність концептуальних ідей, методологічних
підходів та методологічних принципів зі зразками народного
мистецтва. На цій основі зроблено висновок щодо визначальної
ролі її напрацювань в організації сучасних пам’яткоохоронних та етнографічних досліджень. В статье исследован процесс формирования методологических принципов выдающейся исследовательницы и музейщика Е.Ю. Спасской. Определена сущность концептуальных идей,
методологических подходов и методологических принципов с
образцами народного искусства. На этой основе сделан вывод
об определяющей роли ее наработок в организации современных памятникоохранных и этнографических исследований. Тhe article investigates the process of formation of the
methodological principles of outstanding researcher and Museum
professional Ye.Yu. Spasskaya. It defi nes the essence of conceptual
ideas, methodological approaches and methodological principles
with examples of folk art. On this basis the conclusion about the
determining role of it developments in the organization of monument
protection and modern ethnographic studies.