Реалії антирелігійної політики та «виховання атеїстів» у повсякденному житті ніжинців 1953–1964 рр. - Страшко, Є.М.; Донець, А.О. (Сіверщина в історії України, 2016)
Стаття присвячена аналізу особливостей проведення
антирелігійної пропаганди у м. Ніжині в роки десталінізації.
Розкрито форми, методи та засоби її реалізації. Зроблено
спробу висвітлити емоційні реакції містян на організовану
партійною номенклатурою акцію. Статья посвящена анализу особенностей проведения
антирелигиозной пропаганды в г. Нежине в годы десталинизации. Раскрыто формы, методы и средства ее реализации.
Сделана попытка показать эмоциональные реакции горожан
на организованную партийной номенклатурой акцию. The article is devoted to realization of the antireligious
company in Nizhyn. The forms, methods and means are reviewed.
The emotions of townspeople are investigated.