Українські керамологічні студії давнього гончарства Дніпровського Лісостепового Лівобережжя (1954–1990 роки) - Троцька, В.І. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті подано історіографію праць, присвячених вивченню давнього гончарства, кераміки на пам’ятках Дніпровського Лісостепового Лівобережжя, які було опубліковано упродовж 1954–1990 років. Особливу увагу звернено на видання, в яких порушено проблемні питання дослідження давньої кераміки з використанням наукових методів. В статье подана историография работ, посвященных изучению древнего гончарства, керамики на памятниках Днепровского Лесостепного Левобережья, опубликованных на протяжении 1954–1990 годов. Особое внимание обращено на издания, в которых затронуты проблемные вопросы исследования древней керамики с использованием научных методов. The article is sanctifi ed to historiography of labours to the study of ancient pottery of Dnipro Left-Bank Forest-Steppe Reqion, which was published during 1954-1990 years. Аttention strained on publication, research of ceramics by scientific methods.