Музейна експозиція як джерельна база дослідження давньої та середньовічної історії України - Рижева, Н.О. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті, відповідно до наукових розробок музеєзнавства,
проаналізовано музейну колекцію, створену спеціалістами-
археологами на підставі значної кількості артефактів,
у вищому навчальному закладі. Визначено, що провідним
алгоритмом експозиції стало відображення матеріальної
культури населення південної України від доби каменю до пізнього середньовіччя. В статье, в соответствии с научными разработками
музееведения, проанализирована музейная коллекция, которая
создавалась специалистами-археологами на основании
большого количества артефактов, в высшем учебном
заведении. Определено, что основным алгоритмом экспозиции
стало отражение материальной культуры населения юга
Украины от эпохи камня до позднего средневековья. In the article, museum collection created by specialist
archaeologists based on a large number of artifacts in high school
is analyzed according to the museology scientifi c research methods.
Reflection of material culture of the southern Ukraine population
from Stone Ages to the late Middle Ages is determined to be exposure
leading algorithm.