Меморіальні пам'ятки В.Л. Кочубея – державного діяча Гетьманщини XVIII ст. в колекції Національного музею історії України - Терещук, О.М. (Сіверщина в історії України, 2016)
У колекції НМІУ зберігається срібний посуд, який
пов’язаний із ім’ям В.Л. Кочубея (1640–1708) – впливового політика уряду гетьмана І.С. Мазепи. Вивчення, опис та наукова атрибуція цих експонатів стали предметом дослідження. В статье исследуется серебряная посуда с коллекции
музея, которая связана с именем В.Л. Кочубея – влиятельного политика правительства гетмана И.С. Мазепы. Изучение, атрибуция, происхождение экспонатов стали предметом исследования. In article the silver ware from a collection of the museum
which is connected with a name of V. L. Kochubey – the
influential politician of the government hetman I.S. Mazepa is
investigated. Studying, attribution, an origin of exhibits became
an object of research.