Тарас Шевченко та його мистецьке оточення (зібрання Сумського та Лебединського художніх музеїв) - Ткаченко, В.М. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті проаналізовано колекції Сумського та Лебединського художніх музеїв, висвітлено мистецьке оточення Тараса Шевченка та його зв’язки з Сумщиною. В статье проанализированы художественные коллекции Сумского и Лебединского художественных музеев, определена художественная среда Тараса Шевченко и его связи с Сумщиной. The article analyzes the sections of the album-catalogue and catalogue features descriptions of works from the collections of Sumy and Lebedin art museums, defi ned artistic environment of Taras Shevchenko and his ligaments with Sumshina.