Наукова діяльність України в Антарктиці на десятирічний період - Гожик, П.Ф.; Литвинов, В.А.; Маланчук, В.М. (Український антарктичний журнал, 2010)
3 листопада 2010 року Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову № 1002 «Про затвердження Державної цільової науково-технічної програми проведення досліджень в Антарктиці на 2011–2020 роки». Прийняття Постанови КМУ відкриває нашим вченим новий простір для наукових розвідок і подальшої інтеграції до міжнародного загону лідерів освоєння Льодового континенту та сприятиме виконанню Україною міжнародних зобов'язань у рамках Договору про Антарктику 1959 року.