Особливості вимірювання атмосферних опадів на Українській антарктичній станції Академік Вернадський - Клок, С.В. (Український антарктичний журнал, 2010)
Проаналізовано результати вимірювань атмосферних опадів на Українській антарктичній станції Академік Вернадський. Проведено порівняльний аналіз цих даних із середньостатистичними даними та даними розрахунків по результатах спостереження за снігонакопиченням і запасами вологи в снігу в даному районі. Отримані результати свідчать про істотні втрати при прямих вимірюваннях опадів на станції. Запропоновано можливі підходи до вирішення даної проблеми. Проанализированы результаты измерений атмосферных осадков на Украинской антарктической станции Академик Вернадский. Проведен сравнительный анализ этих данных со среднестатистическими данными, а также данными расчетов по результатам наблюдения за накоплением снега и запасами влаги в снегу в данном районе. Полученные результаты свидетельствуют о существенных потерях при прямых измерениях осадков на станции. Предложены возможные подходы к решению данной проблемы. Results of measurements of atmospheric precipitation at the Ukrainian Antarctic station Academician Vernadsky are analyzed. The comparative analysis of these data from average, and also by data of calculations by results of supervision over accumulation of a snow and a stock of a moisture in a snow in the given area is lead. The received results testify to essential losses at direct measurements of deposits at station. Possible approaches on elimination of the given problem are offered.