Трехмерная интегральная модель магнитного поля электромагнитного перемешивателя - Евдокимов, В.Ф.; Кучаев, А.А.; Петрушенко, Е.И.; Кучаев, В.А. (Інститут проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, 2010)
Предложена трехмерная интегральная модель вращающегося магнитного поля (ВМП) электромагнитного перемешивателя, построенная на основе разложения ВМП на три симметричные составляющие (СС). При моделировании первой СС применено векторное интегральное уравнение для плотности токов намагниченности, которое сводится к системе скалярных уравнений, преобразуемых с учетом симметрии первой СС относительно координатных плоскостей. Областью определения полученных интегральных уравнений является восьмая часть поверхности магнитопровода, лежащая в первом октанте. Запропоновано тривимірну інтегральну модель обертового магнітного поля електромагнітного перемішувача, побудовану на основі розкладання обертового магнітного поля на три симетричні складові (СС). При моделюванні першої СС використано векторне інтегральне рівняння для щільності струмів намагніченості, яке зводиться до системи трьох скалярних рівнянь, перетворюваних з урахуванням симетрії першої СС щодо координатних площин.Областю визначення одержаних інтегральних рівнянь є восьма частина поверхні магніто-провода, яка лежить у першому октанті. A three-dimensional integral model of a rotating magnetic field for electromagnetic stirrer is offered. The decomposition of the rotating magnetic field on three symmetric components (SÑ) lies in the basis of the model. To simulate the first SÑ the vector integral equation for the magnetized currents density is used, which is reduced to the system of three scalar equations. These equations are transformed taking into account symmetry of the first SÑ in relation to co-ordinate planes.