Прижиттєві видання В. С. Караджича (1787-1864) у фондах львівських бібліотек: тематика, шляхи надходження - Олексів, І. (Львівська національна наукова бібліотека України імені В. Стефаника НАН України, 2008)
Досліджуються видання наукових праць сербського вченого В. Караджича у фондах львівських бібліотек (ЛНБ ім. В. Стефаника, НБНУ ім. І. Франка). Виявлено 19 книг, які сербські бібліографи трактують як рідкісні і які досі небули предметом спеціальних досліджень. Здійснено тематико-типологічний аналіз,реконструйовано шляхи надходження цих видань до Галичини. Исследуются издания научных работ сербского ученого В. Караджича в фондах львовских библиотек (ЛНБ им. В. Стефаника, НБНУ им. И. Франко). Выявлены книги, которые сербские библиографы трактуют как редкие и не ставшие до сих пор предметом специальных исследований. Осуществлен тематико-типологический анализ, реконструированы пути поступления этих изданий в Галичину. Scientific editions of Serbian scientist V. S. Karadžić in holdings of L’viv libraries (L’viv Stefanyk Scientific Library, Scientific Library of Ivan Franko National University) are studied. Nineteen books were revealed, which Serbian bibliographers interpret as rare and which until now has not been researched. Subject and typological analysis is carried out, ways of acquisition of these editions in Halychyna are reconstructed.