Діагностика азимутальної компоненти міжпланетного магнітного поля за даними антарктичної магнітної обсерваторії - Сумарук, Ю.П. (Український антарктичний журнал, 2008)
Розроблено методику діагностики азимутальної компоненти міжпланетного магнітного поля за даними антарктичної магнітної обсерваторії Восток. Співставлення виміряних та обчислених за даною методикою середнього даних значень азимутальної компоненти дає задовільні результати. Разработана методика диагностики азимутальной компоненты межпланетного магнитного поля по данным антарктической магнитной обсерватории Восток. Сопоставление измеренных и рассчитанных по данной методике среднего данных значений азимутальной компоненты даёт удовлетворительные результаты. Methods of the diagnosis of the interplanetary magnetic field azimutal component by means of the Antarctic magnetic observatory Vostok data are proposed. Comparation of the calculated and observed data show satisfactory results.