Українські календарі (1914–1939) в Аргентині і Бразилії як джерело інформації про західноукраїнську книгу - Кужель, Л. (Львівська національна наукова бібліотека України імені В. Стефаника НАН України, 2008)
Висвітлюється видавнича діяльність українських емігрантів у Бразилії та Аргентині у 20–30-ті рр. XX ст., зокрема, видання українських календарів. Розкривається їх просвітницька місія: пропаганда художніх творів і науковопопулярних статей західноукраїнських письменників та громадських діячів. Розглядається співпраця українських емігрантів Бразилії та Аргентини з видавництвами і громадськими організаціями Західної України та шляхи поширення західноукраїнських книг та календарів. Освещается издательская деятельность украинских эмигрантов в Бразилии и Аргентине в 20–30-е года XX ст., в частности, издание украинских календарей. Раскрывается их просветительская миссия: пропаганда художественных произведений и научно-популярных статей западноукраинских писателей и общественных деятелей. Рассматривается сотрудничество украинских эмигрантов Бразилии и Аргентины с издательствами и общественными организациями Западной Украины и пути распространения западноукраинских книг и календарей. Publishing of Ukrainian calendars by Ukrainian emigrants in Argentina and Brazil in 1920–30-s is explored. Their enlightenment mission-spreading of artistic works and popular scientific articles of Western Ukrainian writers and public figures is depicted. Cooperation of Ukrainian emigrants in Brazil and Argentina with Western Ukrainian Publishing Houses and public organizations and ways of distribution of Western Ukrainian books and calendars are examined.