Західноукраїнські персоналії в автобіографічному зібранні Миколи Плевака - Захаркін, С. (Львівська національна наукова бібліотека України імені В. Стефаника НАН України, 2008)
Автобіографічні та бібліографічні матеріали діячів української культури, які зібрав у 1922–1933 рр. харківський літературознавець Микола Плевако (1890–1941), — найбільша в Україні автобіографічна колекція особового походження. Її історія пов’язана з роботою Плевака над “Хрестоматією нової української літератури” та нездійсненим “Словником українських письменників”. Структура зібрання (засади формування, хронологія, географія, типологія джерел). Його наукове значення. Західноукраїнські персоналії у складі колекції. Автобиографические и библиографические материалы деятелей украинской культуры, собранные в 1922–1933 гг. харьковским литературоведом Николаем Плевако (1890–1941), представляют собой крупнейшую в Украине автобиографическую коллекцию личного происхождения. Ее история связана с работой Плевако над “Хрестоматією нової української літератури” и неосуществившимся “Словником українських письменників”. Структура собрания (принципы формирования, хронология, география, типология источников). Его научное значение. Западноукраинские персоналии в составе коллекции. Autobiographic and bibliographic materials of the Ukrainian cultural figures which were collected by Kharkiv literary critic Mykola Plevako (1890–1941) in 1922–1933 are the largest autobiographic collection of personal origin in Ukraine. Its history is related to Plevako’s work on Anthology of New Ukrainian Literature and unrealized Dictionary of Ukrainian writers. Structure of collection (forming principles, chronology, geography, sources typology), its scientific value, Western Ukrainian personalities in the collection are described.